Cover: BBC Earth - Africa Rating: 8
6 apr. 2014

Details

Producent:Michael Gunton, James Honeyborne, Simon Blakeney, Hugh Pearson
Theater Verschijning:2013
Studio:BBC Bristol
Genre:Documentary, Nature
Talen:English
Geluid:Dolby Digital

Samenvatting

Deze serie is een tocht door vijf zeer verscheiden delen van dit schitterende continent; de kijker wordt naadloos meegenomen van ruige, unieke landschappen naar intieme inkijkjes in het leven van de bewoners ervan.

Van de verstilde schoonheid van de Atlastoppen naar Kaap de Goede Hoop en van het broeiende oerwoud van Congo naar de beukende golven van de Atlantische Oceaan: een tocht door ongerept regenwoud, nooit eerder gefilmde bergketens en zelfs een besneeuwde woestijn. Vanuit de dynamische spanning tussen de wildernis en haar bewoners ontvouwt zich de dramatische schoonheid en kracht van dit majestueuze continent: prehistorisch ogende schoenbekooievaars strijden om de macht, dartele hagedissen verschalken letterlijk over de rug van leeuwen een maaltje en giraffen ontpoppen zich als meedogenloze vechters.

Iedere aflevering belooft intieme oog in oog ontmoetingen met bijzondere dieren, betreedt nog onontdekte gebieden en toont nooit eerder gezien gedrag, zelfs van dieren die ons het meest bekend zijn.


Disc 1
Kalahari
Savannah

Disc 2
Congo
Cape

Disc 3
Sahara
Bonus Africa the Future

Disc 4
Bonus Features

Bonus Disc:
First episodes of:
- The Circle of Life
- Great Barrier Reef
- Expedition New Guinea
- Madagascar

Credits

David Attenborough ... Himself - Narrator / ... (6 episodes, 2013)
Forest Whitaker ... Himself - Narrator (6 episodes, 2013)