Cover: BBC Earth - Ganges Rating: 0
23 jul. 2016

Details

Regisseur:Bluake Edwards
Producent:Ian Gray, Tom Hugh-Jones, Brian Leith, Dan Rees, Toby Sinclair
Theater Verschijning:2007
Studio:British Broadcasting Corporation (BBC)
Genre:Documentary, TV Movie
Duur:148
Talen:English
Aspectverhouding:1.85 : 1

Samenvatting

Een unieke en fascinerende blik op de grote en heilige rivier die door India en Bangladesh stroomt, beginnend bij de bron in de Himalaya en eindigend in de Golf van Bengalen.

Deel 1 – Dochter van de bergen
In deze eerste aflevering gaan we op zoek naar de oorsprong van de Ganges, hoog in de Indiase Himalaya. De bron wordt gevonden in de Gangotri gletsjer, van waar we de rivier zo’n 200 kilometer naar beneden volgen, dwars door een adembenemend landschap en langs de heilige stad Haridwar.

Deel 2 – Rivier van het leven
De bergen achter zich latend verspreidt de snel stromende rivier zich over de vlaktes, waardoor een moerassige laagvlakte ontstaat: de Terai. Hier zien we dieren als de Indiase neushoorn en de rivierdolfijn die alleen gevonden wordt in de Ganges en Indus. Maar hoe zeker is hun voortbestaan nu de rivier verontreinigd is?

Deel 3 – Waterland
De Ganges komt uiteindelijk samen met de rivier Brahmaputra. Samen monden ze via een enorme delta uit in de Golf van Bengalen. In het mangrovenbos in dit kustgebied deelt de autochtone bevolking hun leefgebied met tijgers.

Credits

Sudha Bhuchar ... Herself - Narrator (voice)
Barnaby Taylor ... Composer