Cover: De nieuwe wildernis Rating: 8
2 jan. 2014
2 jan. 2014

Details

Regisseur:Mark Verkerk & Ruben Smit
Producent:Ton Okkerse, Ignas van Schaick
Theater Verschijning:2013
Studio:Universal Studios
Genre:Documentary, Nature, Nederlands
Duur:128
Prijzen:1 win & 1 nomination
Talen:English (Subtitles For The Hearing Impaired), French (Subtitled), Spanish (Subtitled), English (Original Language)
Geluid:Stereo
Aspectverhouding:2.35:1
Afbeeldingformaat:Widescreen
Schijven:1
Regio:1
Releasedatum:nov. 2013

Extra's

16:9 -
Colour

Samenvatting

In één van ‘s werelds dichtst bevolkte landen heeft zich een natuurgebied ontwikkeld van internationale allure: de Oostvaardersplassen. Hier bepaalt de natuur het ritme. Twee jaar lang volgde een filmteam de vossen, ganzen, ijsvogels, herten en de grootste kudde wilde paarden ter wereld. Het resultaat is een natuurfilm zoals die nog nooit eerder in Nederland is gemaakt.

De expressieve konikpaarden werpen hun veulens tussen de kalveren van de majestueuze edelherten en heckrunderen. Een overvloed aan nieuw leven probeert met spectaculaire gevechten nieuwe territoria te veroveren. Het is een plek die in de lente en zomer een paradijs vormt, maar in de winter een grimmig landschap. Er is minder voedsel waardoor de bewoners van de graslanden en moerassen keuzes moeten maken die van levensbelang zijn.

De Nieuwe Wildernis is een natuurspektakel voor het hele gezin. De ‘Circle of Life’ van de Oostvaardersplassen wordt schitterend in beeld gebracht. Soms aangrijpend maar ook humoristisch en vertederend.

Extra DVD:
Achter de schermen van De Nieuwe Wildernis

Credits

Harry Piekema ... Narrator (voice)