Cover: Vincent Van Gogh Rating: 8
26 okt. 2013
26 okt. 2013

Details

Genre:Documentary, Biography, Art
Talen:German (Unknown), German (Original Language), English (Original Language), French (Original Language), Italian (Original Language), Dutch (Original Language), Spanish (Original Language), German (Published)
Schijven:2

Samenvatting

In samenwerking met het Van Gogh Museum in Amsterdam is twee jaar aan deze unieke productie gewerkt. Vincent van Gogh, een leven voor de kunst biedt 2 uur kijkplezier en een niet eerder vertoond portret van de kunstenaar.
Niemand wijdde zichzelf zo compromisloos aan de kunst als Van Gogh. Wat dreef hem? Wat maakte hem als kunstenaar zo uitzonderlijk? In deze documentaire wordt uitgebreid gesproken met experts die vol liefde en humor over zijn opmerkelijke levensgang spreken. Vele dwingende vragen worden beantwoord. Was hij wel een geboren kunstenaar? Waar bestond zijn talent uit? Had hij werkelijk een armoedig bestaan? Zijn ziekte en de moeizame relatie met zijn ouders komen aan bod. Maar ook wordt ingegaan op zijn techniek en stijl. De kijker wordt door de restaurator zelfs meegenomen tot ín de verflagen.
Van Gogh’s leven is van het begin tot het einde gevolgd en de dilemma’s in zijn bestaan zijn voelbaar gemaakt. Filmopnames van alle plaatsen waar Van Gogh heeft gewoond, aangevuld met historische foto’s, maken de film tot een ongeëvenaard document. De authentieke beelden en het deskundige commentaar brengen de kunstenaar gevaarlijk dichtbij – alsof we hem én zijn wereld echt leren kennen.

Bonus DVD
De Van Gogh DVD-box bevat een bonus DVD, gewijd aan de twee grootste Van Gogh collecties ter wereld. Het Van Gogh Museum in Amsterdam en het Kröller Müller Museum in Otterlo.