Cover: BBC Earth - Amazing Earth - Yellowstone Rating: 7
27 mrt. 2015

Details

Producent:Nathan Budd, Michael Gunton, Kathy Kasic, Andrew Murray, Paul Stewart
Theater Verschijning:2009
Studio:British Broadcasting Corporation (BBC)
Genre:Documentary, Nature
Prijzen:3 wins & 3 nominations
Talen:English

Samenvatting

Deze epische BBC natuurreeks volgt het dramatische leven van de flora en fauna in Yellowstone National Park gedurende drie seizoenen: de winter, de zomer en de herfst.
Yellowstone National Park, één van de oudste en grootste natuurreservaten ter wereld. Een 9000 km² grote wereld van uitgestrekte vlaktes, groene weides en eindeloze bossen, aan alle kanten ingesloten door torenhoge bergen. Het is ook een van de meest thermische gebieden op aarde, met meer dan 10.000 warmwaterbronnen en fumarolen en meer geisers dan elders op aarde.
Tussen deze wonderen van de natuur leeft een keur aan dierlijk leven, zoals de laatste Amerikaanse bizonkudde, de grizzlybeer en de grijze wolf.
Deze baanbrekende serie toont niet alleen de grandeur van Yellowstone, maar ook hoe deze dieren er overleven gedurende de spectaculaire seizoenen. De dagelijkse overlevingsstrijd van de wilde dieren is echter niks vergeleken met het gevaar dat vlak onder de sneeuw in Yellowstone schuilgaat: de grootste vulkaan ter wereld…
De serie is ingesproken door Peter Firth (Pearl Harbor, Law and Order) en is de hoogst gewaardeerde documentaire uitgezonden op de BBC in de afgelopen 5 jaar.

Credits

Peter Firth ... Himself - Narrator (3 episodes, 2009)