Cover: BBC Earth - Lost Land of the Tiger Rating: 0
28 jun. 2016

Details

Regisseur:Annie Backhouse Susanna Handslip Rowan Musgrave
Theater Verschijning:2011
Genre:Documentary, Nature
Duur:154 minutes

Samenvatting

De tijgers sterven uit. Een internationaal team van experts en documentairemakers van de BCC krijgt exclusieve toegang tot de jungle en bergen van Bhutan om een laatste poging te ondernemen dit magistrale dier te redden.

Onderzoeker Steve Backshall werkt samen met speurhond Bruiser om de tijgers op te sporen die zich schuilhouden in het dichtbegroeide bos. In het Himalayagebergte raakt cameraman Gordon Buchanan langzaam maar zeker lichamelijk en geestelijk uitgeput bij zijn pogingen om de tijgers te fi lmen. En in het basiskamp in de jungle bereiden wetenschapper George McGavin en cameravrouw Justine Evans zich voor op een tropische storm.

Voor het laatste teamlid, bioloog Alan Rabinowitz, tikt de klok: hij lijdt aan een dodelijke ziekte. Hij heeft een plan om de tijgers te redden van uitsterven. Maar om dat plan te laten slagen, moet hij de tijgers eerst zien te vinden. Daartoe plaatst Alan kleine draadloze camera's in het bos.

In drie episodes volgen we deze expeditie stap voor stap. We voelen de emoties van de onderzoekers, de spanning en de wanhoop terwijl zij de toekomst van de wilde tijgers veilig proberen te stellen.