Cover: BBC Earth - Madagascar Rating: 0
27 mrt. 2015

Details

Regisseur:Sally Thomson
Script:David Attenborough
Producent:Michael Gunton, Mary Summerill, Emma Napper, Ian Gray, Sally Thomson
Theater Verschijning:2011
Studio:Animal Planet
Genre:Documentary, Nature
Prijzen:2 nominations
Talen:English

Samenvatting

Aflevering 1: Eiland vol verrassingen
Madagascar is het oudste eiland van de wereld, 70 miljoen jaar geleden brak het van Afrika en India af. Sindsdien leven de planten en dieren afgezonderd van het vaste land. Hier zijn heel nieuwe soorten ontstaan; maar liefst 80 procent van de flora en fauna van Madagascar is uniek. In deze eersteafl evering van MADAGASCAR worden de bizarre en buitengewone plekken van het eiland onthuld en ook de unieke planten en dieren die er leven. Zoals de lemuren, de mysterieuze aapjes.

Aflevering 2: Verloren werelden
In deze tweede aflevering van MADAGASCAR reizen we naar het mooiste landschap van het eiland: de regenwouden in de bergen. Dit gebied aan de oostkant van het eiland is erg afgelegen en mysterieus. Het staat er vol torenhoge bergtoppen en gevaarlijke kliffen, waar meer dan de helft van de unieke dieren van het eiland te vinden zijn.

Aflevring 3: Land van hitte en stof
Terwijl aan de oostkant van Madagascar regenwoud groeit, lijkt het eiland in het westen en zuiden bijna een woestijn. Hier valt soms een jaar lang geen regen. De dieren en planten aan deze kant van het eiland zijn nog vreemder dan die in het regenwoud. En hoe zij de droogte weerstaan is simpelweg ongelofelijk!

Credits

David Attenborough ... Himself - Narrator / ... (4 episodes, 2011)